Tašky s balkánský sýrem
Ingredience
Adžika |
1 polévková lžíce |
Balkánský sýr |
400 g |
Listové těsto |
500 g |
Mouka polohrubá |
1 hrst |
Smetana |
200 ml |
Tuk |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Sýr hrubě nastrouháme a smícháme s Adžikou. Rozmrazené těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 5 mm a ten ostrým nožem rozkrájíme na čtverec o straně asi 15 cm.
- Do středu každého dáme trochu ochuceného sýra, pokropíme lžičkou smetany a každý čtverec pak přeložíme dvěma protějšími rohy na sebe.
- Vzniklé trojúhelníky - tašky pak dobře po celém obvodu smáčkneme, aby se horní a spodní vrstva těsta spojily a sýr při pečení nevytekl.
- Opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech a ve středně horké troubě upečeme dozlatova. Ihned po vyjmutí z trouby je potřeme zbylou smetanou.