Závin s vejci a uzeným masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hera |
250 g |
Máslo |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 hrst |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sezamová semínka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Tvaroh měkký |
200 g |
Uzené maso vařené |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z mouky, změklé hery a tvarohu na vále vypracujeme hladké těsto a necháme je asi 20 minut vychladnout v lednici.
- Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli a na kostičky nakrájené maso, přidáme vejce, sůl a pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.
- Těsto na pomoučněném vále rozkrojíme na poloviny a postupně zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na plát vysoký asi 3 mm, středem na něj rozložíme polovinu vaječné směsi a opatrně svineme závin.
- Přendáme jej na tukem vymazaný plech, stejně zpracujeme druhou polovinu těsta a vaječné směsi, druhý závin položíme vedle prvního, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme semínky a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.