Závin s vejci a uzeným masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hera 250 g
Máslo 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 hrst
Mouka pšeničná hladká 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sezamová semínka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Tvaroh měkký 200 g
Uzené maso vařené 250 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, změklé hery a tvarohu na vále vypracujeme hladké těsto a necháme je asi 20 minut vychladnout v lednici.
  2. Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli a na kostičky nakrájené maso, přidáme vejce, sůl a pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.
  3. Těsto na pomoučněném vále rozkrojíme na poloviny a postupně zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na plát vysoký asi 3 mm, středem na něj rozložíme polovinu vaječné směsi a opatrně svineme závin.
  4. Přendáme jej na tukem vymazaný plech, stejně zpracujeme druhou polovinu těsta a vaječné směsi, druhý závin položíme vedle prvního, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme semínky a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.