Kvartančle
Ingredience
Bramborové knedlíky v prášku |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 hrst |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Olej rostlinný |
10 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh měkký |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Bramborové těsto připravíme podle návodu a ještě do něj vmícháme tvaroh, hrubou mouku a sůl.
- Těsto rozdělíme na 2 díly a postupně zpracujeme. Na pomoučněném vále těsto rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a ten ostrým nožem nakrájíme na čtverečky nebo obdelníky velké cca 5x5 cm.
- Ty na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova a podáváme teplé.