Křupavá kolečka III
Ingredience
Máslo |
100 g |
Mouka polohrubá |
1 hrst |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst |
Smetana |
100 ml |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mouku v míse smícháme s hrubě nastrouhaným parmezánem se solí, přidáme vychladlé rozpuštěné máslo a vejce rozmíchané ve smetaně.
- Vše důkladně promícháme a vypracujeme vláčné těsto. To necháme asi 30 minut v chladničce odpočinout.
- Těsto potom na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a tvořítkem vykrájíme kolečka.
- Opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme jemně nastrouhaným eidamem a ve středně horké troubě upečeme.