Ořechový dezert II

Ingredience


Cukr krupice 70 g
Cukr moučka 2 polévková lžíce
Lískové ořechy 50 g
Máslo 50 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Mouka pšeničná hrubá 1 hrst
Skořice mletá 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 5 ks
Vlašské ořechy 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Část ořechů krátce opražíme na suché pánvi a necháme vychladnout. Mléko svaříme s vanilkou, tu vyjmeme a do mléka vmícháme máslo, utřené s moukou.
  2. Po částečném vychladnutí vmícháme zbytek ořechů a po jednom zašleháme žloutky. Z bílků s cukrem našleháme tuhý sníh a po částech ho lehce vmícháme do ořechového krému.
  3. Hotový krém rozdělíme do tukem vymazaných a hrubou moukou vysypaných formiček a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Po vyjmutí z trouby vyklopíme na talířky, posypeme cukrem s lískovými ořechy a ihned podáváme.