Ořechový dezert II
Ingredience
Cukr krupice |
70 g |
Cukr moučka |
2 polévková lžíce |
Lískové ořechy |
50 g |
Máslo |
50 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst |
Skořice mletá |
1 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
5 ks |
Vlašské ořechy |
120 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Část ořechů krátce opražíme na suché pánvi a necháme vychladnout. Mléko svaříme s vanilkou, tu vyjmeme a do mléka vmícháme máslo, utřené s moukou.
- Po částečném vychladnutí vmícháme zbytek ořechů a po jednom zašleháme žloutky. Z bílků s cukrem našleháme tuhý sníh a po částech ho lehce vmícháme do ořechového krému.
- Hotový krém rozdělíme do tukem vymazaných a hrubou moukou vysypaných formiček a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Po vyjmutí z trouby vyklopíme na talířky, posypeme cukrem s lískovými ořechy a ihned podáváme.