Madlenky (jemné)

Madlenky (jemné) - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Máslo 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Tresť vanilková 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr, vejce a vanilkovou tresť ušleháme do pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ke straně přilijeme rozehřáté máslo (60g). Vše opatrně a zlehka promícháme.
  2. Máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na medvědí tlapky naplníme připravenou směsí do 2/3.
  3. Madlenky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení vyklopíme z formiček a můžeme pocukrovat.