Madlenky (jemné)
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Máslo |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukr, vejce a vanilkovou tresť ušleháme do pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ke straně přilijeme rozehřáté máslo (60g). Vše opatrně a zlehka promícháme.
- Máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na medvědí tlapky naplníme připravenou směsí do 2/3.
- Madlenky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení vyklopíme z formiček a můžeme pocukrovat.