Hradecký dezert

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Jahody 750 g
Likér čokoládový 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 500 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 1 balení
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mléka, pudinkového prášku a 2 lžic cukru uvaříme pudink. 2 lžíce likéru našleháme se žloutkem a vmícháme do pudinku. Z bílku našleháme tuhý sníh a také vmícháme do pudinku.
  2. Pudink rozdělíme do vypláchnutých formiček, v chladničce necháme ztuhnout a vyklopíme na talířky.
  3. Na bábovičky naaranžujeme omyté a okapané jahody a přelijeme omáčkou.
  4. Omáčka: 2 lžíce likéru smícháme s lžící vody a zbylým cukrem a v kastrůlku zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí.