Hradecký dezert
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Jahody |
750 g |
Likér čokoládový |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
500 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 balení |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
120 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mléka, pudinkového prášku a 2 lžic cukru uvaříme pudink. 2 lžíce likéru našleháme se žloutkem a vmícháme do pudinku. Z bílku našleháme tuhý sníh a také vmícháme do pudinku.
- Pudink rozdělíme do vypláchnutých formiček, v chladničce necháme ztuhnout a vyklopíme na talířky.
- Na bábovičky naaranžujeme omyté a okapané jahody a přelijeme omáčkou.
- Omáčka: 2 lžíce likéru smícháme s lžící vody a zbylým cukrem a v kastrůlku zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí.