Nebeský dezert
Ingredience
Čokoláda na vaření |
100 g |
Cukr moučka |
100 g |
Mandle |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst |
Smetana na šlehání |
250 ml |
Strouhanka |
50 g |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vanilkový cukr |
1 ks |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V horké vodní lázni necháme rozpustit rozlámanou čokoládu a pak jí důkladně utřeme se žloutky, vanilkovým cukrem a polovinou uvedeného množství moučkového cukru.
- Z bílků našleháme tuhý sníh a po částech jej vmícháme do čokoládové směsi. Nakonec vmícháme mandle se strouhankou.
- Nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané hluboké zapékací mísy, překryjeme alobalem a vložíme do středně vyhřáté trouby na 50 minut. (Dezert je hotový, když se nechytá vpíchnuté špejle).
- Po vyjmutí vyklopíme na plochou mísu a přelijeme do polotuha našlehanou smetanou.