Nebeský dezert

Ingredience


Čokoláda na vaření 100 g
Cukr moučka 100 g
Mandle 100 g
Mouka pšeničná hrubá 1 hrst
Smetana na šlehání 250 ml
Strouhanka 50 g
Tuk 2 polévková lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V horké vodní lázni necháme rozpustit rozlámanou čokoládu a pak jí důkladně utřeme se žloutky, vanilkovým cukrem a polovinou uvedeného množství moučkového cukru.
  2. Z bílků našleháme tuhý sníh a po částech jej vmícháme do čokoládové směsi. Nakonec vmícháme mandle se strouhankou.
  3. Nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané hluboké zapékací mísy, překryjeme alobalem a vložíme do středně vyhřáté trouby na 50 minut. (Dezert je hotový, když se nechytá vpíchnuté špejle).
  4. Po vyjmutí vyklopíme na plochou mísu a přelijeme do polotuha našlehanou smetanou.