Jahody s vanilkovým krémem
Ingredience
Cukr moučka |
2 polévková lžíce |
Jahody |
500 g |
Máslo |
1 polévková lžíce |
Rum |
1 polévková lžíce |
Smetana na šlehání |
250 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vanilkový cukr |
2 balení |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Změklé máslo utřeme se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem, pak lehce vmícháme smetanu a rum. Nádobu vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí - krém se nesmí vařit!
- Po sejmutí z vodní lázně krém necháme vychladnout, občas promícháme.
- Omyté a okapané jahody pokrájíme na dílky (několik si jich necháme na ozdobení), narovnáme je do plochým misek, zalijeme krémem a ozdobíme odloženými celými jahodami.