Jahody s vanilkovým krémem

Ingredience


Cukr moučka 2 polévková lžíce
Jahody 500 g
Máslo 1 polévková lžíce
Rum 1 polévková lžíce
Smetana na šlehání 250 ml
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vanilkový cukr 2 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo utřeme se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem, pak lehce vmícháme smetanu a rum. Nádobu vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí - krém se nesmí vařit!
  2. Po sejmutí z vodní lázně krém necháme vychladnout, občas promícháme.
  3. Omyté a okapané jahody pokrájíme na dílky (několik si jich necháme na ozdobení), narovnáme je do plochým misek, zalijeme krémem a ozdobíme odloženými celými jahodami.