Švestkové hody

Ingredience


Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Máslo 50 g
Slivovice 2 polévková lžíce
Smetana na šlehání 200 ml
Sušené švestky 200 g
Vanilkový cukr 1 balení
Voda pitná 250 ml
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Slivovice 1 polévková lžíce
Švestky 300 g
Víno červené 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je zbavíme pecek, pokrájíme na kousky a spolu s máslem, slivovicí, moučkovým a vanilkovým cukrem rozmixujeme dohladka.
  2. Smetanu našleháme do tuha a po částech do ní vmícháme rozmixovanou švestkovou směs. Vše necháme důkladně vychladit, rozdělíme do misek a přelijeme švestkovou omáčkou.
  3. Omáčka: Víno s pokrájenými švestkami a cukrem zvolna vaříme asi 10 minut pod poklicí, pak vše prolisujeme sítem, vmícháme slivovici a necháme vychladnout.