Švestkové hody
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Máslo |
50 g |
Slivovice |
2 polévková lžíce |
Smetana na šlehání |
200 ml |
Sušené švestky |
200 g |
Vanilkový cukr |
1 balení |
Voda pitná |
250 ml |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Slivovice |
1 polévková lžíce |
Švestky |
300 g |
Víno červené |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Švestky zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je zbavíme pecek, pokrájíme na kousky a spolu s máslem, slivovicí, moučkovým a vanilkovým cukrem rozmixujeme dohladka.
- Smetanu našleháme do tuha a po částech do ní vmícháme rozmixovanou švestkovou směs. Vše necháme důkladně vychladit, rozdělíme do misek a přelijeme švestkovou omáčkou.
- Omáčka: Víno s pokrájenými švestkami a cukrem zvolna vaříme asi 10 minut pod poklicí, pak vše prolisujeme sítem, vmícháme slivovici a necháme vychladnout.