Broskve v těstíčku
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Kompot broskvový |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
10 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
7 polévková lžíce |
Rum |
10 ml |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vanilkový cukr |
1 balení |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Půlky broskví necháme okapat, pokrájíme na dílky a ty necháme na ubrousku oschnout.
- Do mléka zašleháme rum, sůl a cukr. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec 2 lžíce oleje.
- Kousky broskví namáčíme v těstíčku, smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, nakonec je posypeme vanilkovým cukrem smíchaným se skořicí.