Broskve v těstíčku

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kompot broskvový 250 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká 10 polévková lžíce
Olej rostlinný 7 polévková lžíce
Rum 10 ml
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vanilkový cukr 1 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Půlky broskví necháme okapat, pokrájíme na dílky a ty necháme na ubrousku oschnout.
  2. Do mléka zašleháme rum, sůl a cukr. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec 2 lžíce oleje.
  3. Kousky broskví namáčíme v těstíčku, smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, nakonec je posypeme vanilkovým cukrem smíchaným se skořicí.