Marinované růžové grapefruity

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Grapefruit 2 ks
Jahody 4 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Rum 50 ml
Smetana na šlehání 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Grepy oloupeme, rozdělíme na dílky a z každého opatrně sloupneme tenkou slupku. Pak je naskládáme do ploché mísy, zasypeme cukrem, přelijeme rumem a necháme pod poklicí asi 2 hodiny marinovat.
  2. Puštěnou šťávu slijeme a vaříme tak dlouho, až svůj objem zmenší cca na 2 lžíce. Necháme vychladnout a spolu s muškátem vmícháme do tuhé našlehané smetany.
  3. Dílky grapefruitů narovnáme do misek, překryjeme ochucenou smetanou a každou misku ozdobíme jednou jahodou.