Marinované růžové grapefruity
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Grapefruit |
2 ks |
Jahody |
4 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Rum |
50 ml |
Smetana na šlehání |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Grepy oloupeme, rozdělíme na dílky a z každého opatrně sloupneme tenkou slupku. Pak je naskládáme do ploché mísy, zasypeme cukrem, přelijeme rumem a necháme pod poklicí asi 2 hodiny marinovat.
- Puštěnou šťávu slijeme a vaříme tak dlouho, až svůj objem zmenší cca na 2 lžíce. Necháme vychladnout a spolu s muškátem vmícháme do tuhé našlehané smetany.
- Dílky grapefruitů narovnáme do misek, překryjeme ochucenou smetanou a každou misku ozdobíme jednou jahodou.