Vinný krém s jablíčky

Ingredience


Bílé víno 40 ml
Citrónová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 200 g
Jablka 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vanilkový cukr 3 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu (500ml) svaříme s vanilkovým cukrem, přidáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablíčka bez jadřinců a uvaříme je do měkka.
  2. Pak je vyjmeme, necháme okapat, pokropíme citronovou šťávou a odložíme je tak, aby pokud možno nevychladla.
  3. Moučkový cukr se žloutky našleháme do husté pěny, nádobu vložíme do horké vodní lázně a postupně zašleháme víno. Dál zahříváme a stále šleháme, až se krém začne táhnout.
  4. Jablíčka rozdělíme do misek a přelijeme horkým krémem.