Vinný krém s jablíčky
Ingredience
Bílé víno |
40 ml |
Citrónová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
200 g |
Jablka |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vanilkový cukr |
3 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vodu (500ml) svaříme s vanilkovým cukrem, přidáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablíčka bez jadřinců a uvaříme je do měkka.
- Pak je vyjmeme, necháme okapat, pokropíme citronovou šťávou a odložíme je tak, aby pokud možno nevychladla.
- Moučkový cukr se žloutky našleháme do husté pěny, nádobu vložíme do horké vodní lázně a postupně zašleháme víno. Dál zahříváme a stále šleháme, až se krém začne táhnout.
- Jablíčka rozdělíme do misek a přelijeme horkým krémem.