Čokoládový krém

Ingredience


Čokoláda mléčná 1 hrst
Čokoláda na vaření 100 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Hořické trubičky 4 ks
Káva turecká 2 polévková lžíce
Smetana na šlehání 250 ml
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V teplé vodní lázni necháme rozpustit rozlámanou čokoládu. Cukr utřeme se žloutkem a důkladně umícháme s chladnou kávou.
  2. Vše vmícháme do rozpuštěné čokolády (nádoba se stále hřeje ve vodní lázni) a šleháme metlou od zhoustnutí. Pak nádobu přendáme do studené vodní lázně a stále mícháme, aby se krém co nejrychleji ochladit.
  3. Vlažný krém po lžících vmícháme do předem do tuha našlehané smetany. Krémem naplníme misky, do každé zapíchneme jednu trubičku a povrch posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou.