Marokánky II

Ingredience


Čokoláda na vaření 100 g
Cukr moučkový 100 g
Mandle 100 g
Máslo 25 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Mouka pšeničná hrubá 1 hrst
Pomerančová kůra 3 polévková lžíce
Tuk 2 polévková lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko s cukrem a vanilkovým cukrem, máslem a moukou krátce povaříme. Vmícháme nasekanou pomerančovou kůru a hrubě nasekané mandle.
  2. Lžící klademe na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech malé kopečky, které ještě lžící maličko zploštíme.
  3. Ve středně horké troubě upečeme dorůžova, po vychladnutí spodní stranu potřeme rozpuštěnou čokoládou a necháme ji ztuhnout.