Marokánky II
Ingredience
Čokoláda na vaření |
100 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Mandle |
100 g |
Máslo |
25 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst |
Pomerančová kůra |
3 polévková lžíce |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vanilkový cukr |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Mléko s cukrem a vanilkovým cukrem, máslem a moukou krátce povaříme. Vmícháme nasekanou pomerančovou kůru a hrubě nasekané mandle.
- Lžící klademe na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech malé kopečky, které ještě lžící maličko zploštíme.
- Ve středně horké troubě upečeme dorůžova, po vychladnutí spodní stranu potřeme rozpuštěnou čokoládou a necháme ji ztuhnout.