Rumový chlebíček
Ingredience
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vanilkový cukr |
1 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Džem rybízový |
2 polévková lžíce |
Rum |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z bílků našleháme tuhý sníh, do něj střídavě zašleháme žloutky a po lžících moučkový cukr. Nakonec vmícháme vanilkový cukr a mouku. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a v mírně zahřáté troubě zvolna upečeme.
- Po vyklopení necháme vychladnout, příčně rozkrojíme a spojíme krémem.
- Krém: vodu s cukrem svaříme, vmícháme džem, rum a citronovou kůru. Hotový chlebíček cukrujeme.