Rumový chlebíček

Ingredience


Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Mouka polohrubá 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 1 hrst
Tuk 2 polévková lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Vejce slepičí 4 ks
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Džem rybízový 2 polévková lžíce
Rum 2 polévková lžíce
Voda pitná 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků našleháme tuhý sníh, do něj střídavě zašleháme žloutky a po lžících moučkový cukr. Nakonec vmícháme vanilkový cukr a mouku. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a v mírně zahřáté troubě zvolna upečeme.
  2. Po vyklopení necháme vychladnout, příčně rozkrojíme a spojíme krémem.
  3. Krém: vodu s cukrem svaříme, vmícháme džem, rum a citronovou kůru. Hotový chlebíček cukrujeme.