Žloutkové věnečky

Ingredience


Máslo 90 g
Mouka pšeničná hrubá 140 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 250 ml
Cukr moučkový 200 g
Mléko polotučné 500 ml
Solamyl 50 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Cukr moučkový 100 g
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu se solí a máslem zahřejeme ve vroucí vodní lázni k varu a vsypeme mouku. Stále mícháme, až se těsto začne oddělovat od stěn a dna nádob.
  2. Sejmeme z vodní lázně, za stálého míchání necháme vychladnout a pak po jednom vmícháme vejce. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a pak z něj na plech, vyložený pečícím papírem, nastříkáme věnečky.
  3. Ty ve středně horké troubě upečeme dozlatova, po vychladnutí příčně rozkrojíme a naplníme krémem.
  4. Krém: V mléce rozmícháme solamyl, žloutky, moučkový a vanilkový cukr a vše svaříme do hustého krému. Za stálého míchání necháme vychladnout.
  5. Naplněné věnečky polijeme polevou, připravenou umícháním cukru s vodou dohladka