Nedělní koláč II

Ingredience


Čokoláda na vaření 100 g
Cukr moučkový 300 g
Kakao 3 polévková lžíce
Kypřící prášek do pečiva 1 ks
Máslo 100 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka polohrubá 250 g
Mouka pšeničná hladká 1 hrst
Smetana na šlehání 250 ml
Sůl 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Ztužovač šlehačky 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr, vejce a máslo utřeme do pěny, přidáme polohrubou mouku se solí a práškem do pečiva, promícháme a nakonec do těsta vmícháme mléko a kakao.
  2. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně horké troubě upečeme.
  3. Po vychladnutí cik-cak pokropíme rozpuštěnou čokoládou a nakrájíme na kostky.
  4. Před podáváním na každou navršíme kopec šlehačky, ušlehané se ztužovačem.