Mandlové krajíčky
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
150 g |
Mandle |
200 g |
Máslo |
250 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst |
Poleva čokoládová |
50 ml |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Změklé máslo, cukr a vejce utřeme do pěny. Vmícháme nasekané mandle, citronovou kůru, mléko a nakonec po částech hladkou mouku. Vypracujeme hladké těsto, které necháme nejméně 60 minut odpočinout v chladničce.
- Pak z něj na pomoučněném vále vyválíme válec o průměru cca 5 cm a ten šikmo nakrájíme ostrým nožem na krajíčky silné asi 1 cm.
- Opatrně je narovnáme na tukem vymazaný plech a v horké troubě upečeme dorůžova.
- Téměř vychladlé krajíčky potřeme do jedné strany polevou a necháme ji ztuhnout.