Mandlové krajíčky

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 150 g
Mandle 200 g
Máslo 250 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 500 g
Mouka pšeničná hrubá 1 hrst
Poleva čokoládová 50 ml
Tuk 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo, cukr a vejce utřeme do pěny. Vmícháme nasekané mandle, citronovou kůru, mléko a nakonec po částech hladkou mouku. Vypracujeme hladké těsto, které necháme nejméně 60 minut odpočinout v chladničce.
  2. Pak z něj na pomoučněném vále vyválíme válec o průměru cca 5 cm a ten šikmo nakrájíme ostrým nožem na krajíčky silné asi 1 cm.
  3. Opatrně je narovnáme na tukem vymazaný plech a v horké troubě upečeme dorůžova.
  4. Téměř vychladlé krajíčky potřeme do jedné strany polevou a necháme ji ztuhnout.