Florentýnky
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Čokoláda na vaření |
175 g |
Cukr krupice |
60 g |
Kandované ovoce |
100 g |
Mandle |
45 g |
Máslo |
60 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Smetana ke šlehání |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V kastrůlku prohřejeme cukr, máslo a med. Vmícháme všechny ostatní přísady kromě čokolády.
- Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžičkou malé kopečky v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečícím papírem.
- Florentýnky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení je necháme chvíli na plechu, potom přesuneme na mřížku k vychladnutí.
- Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu. Čokoládou lehce potřeme plochou stranu florentýnek a po částečném zaschnutí naneseme druhou vrstvu čokolády, na které vidličkou vytvoříme vlnkovitý tvar.