Florentýnky

Florentýnky  - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Čokoláda na vaření 175 g
Cukr krupice 60 g
Kandované ovoce 100 g
Mandle 45 g
Máslo 60 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Smetana ke šlehání 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku prohřejeme cukr, máslo a med. Vmícháme všechny ostatní přísady kromě čokolády.
  2. Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžičkou malé kopečky v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Florentýnky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení je necháme chvíli na plechu, potom přesuneme na mřížku k vychladnutí.
  4. Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu. Čokoládou lehce potřeme plochou stranu florentýnek a po částečném zaschnutí naneseme druhou vrstvu čokolády, na které vidličkou vytvoříme vlnkovitý tvar.