Rajská omáčka z rajčatové šťávy

Rajská omáčka z rajčatové šťávy - obrázek

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 6 kávová lžička
Máslo čerstvé 25 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Nové koření 5 ks
Rajčatová šťáva 1000 ml
Skořice mletá 1 špetka
Těstoviny vařené (průměr) 400 g
Voda pitná 3 polévková lžíce
Zeleninový bujón 2 kostka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na másle necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Potom přidáme cukr, nové koření, bobkový list a skořici. Necháme asi 2 minuty karamelizovat, přidáme zeleninové bujóny a přilijeme rajčatovou šťávu. Přivedeme k varu.
  2. Mouku rozmícháme s vodou a vmícháme do omáčky. Povaříme ještě 5 minut a nakonec omáčku přecedíme.
  3. Podáváme s vařenými těstovinami.