Rajská omáčka z rajčatové šťávy
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
6 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Nové koření |
5 ks |
Rajčatová šťáva |
1000 ml |
Skořice mletá |
1 špetka |
Těstoviny vařené (průměr) |
400 g |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Zeleninový bujón |
2 kostka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na másle necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Potom přidáme cukr, nové koření, bobkový list a skořici. Necháme asi 2 minuty karamelizovat, přidáme zeleninové bujóny a přilijeme rajčatovou šťávu. Přivedeme k varu.
- Mouku rozmícháme s vodou a vmícháme do omáčky. Povaříme ještě 5 minut a nakonec omáčku přecedíme.
- Podáváme s vařenými těstovinami.