Domácí vanilková zmrzlina
Ingredience
Cukr krupice |
9 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 balení |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
80 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a moukou. Mícháme tak dlouho, až vznikne jemná kaše.
- Kaši vlijeme do hrnce s ohřátým mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Po zhoustnutí do konzistence pudinku odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
- Do vychladlé hmoty přilijeme olivový olej a dobře promícháme. Vložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin. Během mražení zmrzlinu občas promícháme dohladka, aby se netvořily ledové krystalky.