Domácí vanilková zmrzlina

Ingredience


Cukr krupice 9 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 balení
Mléko plnotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej olivový 80 ml
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a moukou. Mícháme tak dlouho, až vznikne jemná kaše.
  2. Kaši vlijeme do hrnce s ohřátým mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Po zhoustnutí do konzistence pudinku odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
  3. Do vychladlé hmoty přilijeme olivový olej a dobře promícháme. Vložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin. Během mražení zmrzlinu občas promícháme dohladka, aby se netvořily ledové krystalky.