Chutný domácí chléb

Ingredience


Droždí sušené 0.5 kávová lžička
Kmín celý 1 ks
Mouka pšeničná hladká 450 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme hladkou mouku se solí, kmínem a droždím. Přilijeme vlažnou vodu a promícháme. Mísu přikryjeme fólií a těsto necháme kynout 12-18 hodin.
  2. Vykynuté těsto na pomoučněné desce několikrát přeložíme přes sebe, posypeme moukou a necháme chvíli odpočinout.
  3. Potom z těsta vytvarujeme bochník, který necháme 1 hodinu kynout.
  4. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia a necháme v ní rozpálit litinový hrnec. Bochník dáme do hrnce a přiklopíme. Chléb pečeme 30 minut, potom odstraníme poklici a pečeme ještě 20 minut.
  5. Hrnec s pečeným chlebem vyjmeme na podložku, chléb necháme trochu vychladnout a vyklopíme.