Chutný domácí chléb
Ingredience
Droždí sušené |
0.5 kávová lžička |
Kmín celý |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
450 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse smícháme hladkou mouku se solí, kmínem a droždím. Přilijeme vlažnou vodu a promícháme. Mísu přikryjeme fólií a těsto necháme kynout 12-18 hodin.
- Vykynuté těsto na pomoučněné desce několikrát přeložíme přes sebe, posypeme moukou a necháme chvíli odpočinout.
- Potom z těsta vytvarujeme bochník, který necháme 1 hodinu kynout.
- Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia a necháme v ní rozpálit litinový hrnec. Bochník dáme do hrnce a přiklopíme. Chléb pečeme 30 minut, potom odstraníme poklici a pečeme ještě 20 minut.
- Hrnec s pečeným chlebem vyjmeme na podložku, chléb necháme trochu vychladnout a vyklopíme.