Loupáky

Loupáky - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 balení
Droždí 0.5 kostka
Mák - semena 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 450 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, 1 žloutkem, rozdrobeným droždím a vlažným mlékem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
  2. Z těsta na pomoučněné desce vytvarujeme rohlíky a necháme je ještě chvíli kynout.
  3. Loupáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut dozlatova.