Loupáky
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 balení |
Droždí |
0.5 kostka |
Mák - semena |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, 1 žloutkem, rozdrobeným droždím a vlažným mlékem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
- Z těsta na pomoučněné desce vytvarujeme rohlíky a necháme je ještě chvíli kynout.
- Loupáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut dozlatova.