Hrníčkové knedlíky II

Hrníčkové knedlíky II - obrázek

Ingredience


Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hrubá 250 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrubou mouku v míse smícháme s mlékem a 2 žloutky, Osolíme lžičkou soli, promícháme a vypracujeme řidší těsto.
  2. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a sníh ušlehaný ze 2 bílků. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku (nebo petržel).
  3. Hrnky vymažeme sádlem a naplníme připraveným těstem do 3/4 výšky. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina vody má sahat po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, potom hrnky vyjmeme z vody, necháme chvíli odstát a vyklopíme.