Hrníčkové knedlíky II
Ingredience
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
250 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 33 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Hrubou mouku v míse smícháme s mlékem a 2 žloutky, Osolíme lžičkou soli, promícháme a vypracujeme řidší těsto.
- Do těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a sníh ušlehaný ze 2 bílků. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku (nebo petržel).
- Hrnky vymažeme sádlem a naplníme připraveným těstem do 3/4 výšky. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina vody má sahat po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, potom hrnky vyjmeme z vody, necháme chvíli odstát a vyklopíme.