Jablkový perník
Ingredience
Cukr krupice |
140 g |
Jablka |
250 g |
Kypřicí prášek do perníku |
1 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
200 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse smícháme mouku s vejci, vodou, olejem, cukrem, práškem do perníku, skořicí a nahrubo nastrouhanými jablky.
- Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky.
- Perník pečeme asi 30 minut.