Bramborové pečenáčky

Ingredience


Brambory 8 ks
Máslo 20 g
Ořechy vlašské 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Ředkvička 10 ks
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Neoloupané brambory dobře omyjeme a každou bramboru zvlášť zabalíme do máslem vymazaného alobalu.
  2. Připravené brambory upečeme v suché remosce doměkka.
  3. Omyté ředkvičky nastrouháme a šťávu mírně vymačkáme. Ředkvičky spolu s nakrájenou petrželkou vmícháme do smetany, kterou osolíme a opepříme.
  4. Alobal na bramborách na jedné straně natrhneme a brambory nakrojíme, pootevřeme a naplníme smetanovou směsí. Nakonec posypeme nasekanými ořechy.