Bramborové pečenáčky
Ingredience
Brambory |
8 ks |
Máslo |
20 g |
Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Ředkvička |
10 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Neoloupané brambory dobře omyjeme a každou bramboru zvlášť zabalíme do máslem vymazaného alobalu.
- Připravené brambory upečeme v suché remosce doměkka.
- Omyté ředkvičky nastrouháme a šťávu mírně vymačkáme. Ředkvičky spolu s nakrájenou petrželkou vmícháme do smetany, kterou osolíme a opepříme.
- Alobal na bramborách na jedné straně natrhneme a brambory nakrojíme, pootevřeme a naplníme smetanovou směsí. Nakonec posypeme nasekanými ořechy.