Krůtí maso s jablky na bramborách
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Jablka |
4 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Worcester |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory oloupeme, tři odložíme stranou a zbylé nakrájíme na kostičky, osolíme a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Brambory poklademe na nudličky nakrájeným, osoleným a opepřeným krůtím masem. Posypeme kari kořením a přikryjeme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky. Na jablka nastrouháme brambory, které jsme nechali stranou. Vše pokapeme worcesterem a kečupem, povrch poklademe plátky másla.
- Pokrm pečeme asi 45 minut. Pokud se začne na povrchu připalovat, přikryjeme jej alobalem.