Krkovička zapečená s klobásou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Hořčice plnotučná |
4 kávová lžička |
Klobása debrecínská |
200 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová krkovička |
600 g |
Vepřové sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky krkovičky urovnáme do remosky vymazané sádlem. Maso osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, kmínem a nakonec potřeme hořčicí.
- Maso poklademe kolečky klobásy, na ně rozložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Vše zasypeme oloupanou, na proužky nakrájenou cibulí. Cibuli mírně osolíme a okmínujeme.
- Pokrm pečeme do změknutí masa, podle potřeby podléváme pivem.