Krkovička zapečená s klobásou

Krkovička zapečená s klobásou - obrázek

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 3 ks
Hořčice plnotučná 4 kávová lžička
Klobása debrecínská 200 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová krkovička 600 g
Vepřové sádlo škvařené 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky krkovičky urovnáme do remosky vymazané sádlem. Maso osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, kmínem a nakonec potřeme hořčicí.
  2. Maso poklademe kolečky klobásy, na ně rozložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Vše zasypeme oloupanou, na proužky nakrájenou cibulí. Cibuli mírně osolíme a okmínujeme.
  3. Pokrm pečeme do změknutí masa, podle potřeby podléváme pivem.