Krkovička pod sýrovou čepicí
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Jogurt bílý |
150 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
250 g |
Vepřová krkovička |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, osmahneme na oleji a urovnáme do remosky.
- Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, okořeníme paprikou a položíme na cibuli. Podlijeme vývarem a pečeme asi 25 minut.
- Jogurt smícháme s nastrouhaným sýrem, naneseme na maso a pokrm ještě nejméně 20 minut dopékáme.