Kotlety plněné zelím s medem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jablka |
1 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo tmavé 13% 4,4% obj. |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
800 g |
Zelí červené - sterilizované |
300 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vepřových kotlet nakrojíme kapsu. Uvnitř ji osolíme a naplníme zelím smíchaným s medem, nastrouhaným jablkem, pepřem a kmínem. Každou kapsu pevně uzavřeme jehlou nebo párátky.
- Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme naplněné kotlety a opečeme je. Vše vložíme do remosky a podlijeme pivem.
- Pokrm pečeme do změknutí masa.