Kotlety plněné zelím s medem

Ingredience


Cibule 1 ks
Jablka 1 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Med včelí 2 kávová lžička
Olej rostlinný 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo tmavé 13% 4,4% obj. 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 800 g
Zelí červené - sterilizované 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vepřových kotlet nakrojíme kapsu. Uvnitř ji osolíme a naplníme zelím smíchaným s medem, nastrouhaným jablkem, pepřem a kmínem. Každou kapsu pevně uzavřeme jehlou nebo párátky.
  2. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme naplněné kotlety a opečeme je. Vše vložíme do remosky a podlijeme pivem.
  3. Pokrm pečeme do změknutí masa.