Krkovička zapečená s bramborami a květákem

Krkovička zapečená s bramborami a květákem - obrázek

Ingredience


Brambory 800 g
Cibule 1 ks
Květák 1 ks
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová krkovička 600 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a ihned vyjmeme.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje.
  3. Částečně vychladlý květák nahrubo nasekáme, přidáme orestovanou cibuli, vejce, osolíme, opepříme a vše promícháme.
  4. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vsypeme na dno olejem vymazané remosky, osolíme a promícháme. Na brambory dáme vrstvu květákové směsi a navrch položíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso pokapeme zbylým olejem. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.
  5. Pečeme do změknutí masa a brambor.