Krkovička zapečená s bramborami a květákem
Ingredience
Brambory |
800 g |
Cibule |
1 ks |
Květák |
1 ks |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová krkovička |
600 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a ihned vyjmeme.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje.
- Částečně vychladlý květák nahrubo nasekáme, přidáme orestovanou cibuli, vejce, osolíme, opepříme a vše promícháme.
- Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vsypeme na dno olejem vymazané remosky, osolíme a promícháme. Na brambory dáme vrstvu květákové směsi a navrch položíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso pokapeme zbylým olejem. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pečeme do změknutí masa a brambor.