Pečený kořeněný bůček na topinkách
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Hořčice plnotučná |
4 kávová lžička |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Křen |
50 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřový bůček nakrájíme na plátky, potřeme prolisovaným česnekem, okmínujeme, osolíme a opepříme.
- Připravené plátky vložíme do vodou vypláchnuté remosky a upečeme je.
- Na pánvi na oleji osmažíme krajíce chleba, které na talíři potřeme hořčicí a obložíme plátky upečeného, ještě horkého bůčku. Povrch posypeme nastrouhaným křenem.