Široké nudle s bylinkovým tvarohem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bazalka 1 polévková lžíce
Nudle široké 400 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl 2 kávová lžička
Tvaroh měkký 250 g
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle uvaříme v osolené vodě, slijeme, zakapeme olejem a promícháme.
  2. Tvaroh v misce smícháme se zakysanou smetanou, vejci, na kostičky nakrájenými rajčaty, solí, pepřem a nasekanými bylinkami.
  3. Tvarohovou směs vmícháme do uvařených, okapaných nudlí a směs vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Povrch poklademe plátky anglické slaniny.
  4. Pokrm zapékáme asi 20 minut.