Široké nudle s bylinkovým tvarohem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Nudle široké |
400 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tvaroh měkký |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle uvaříme v osolené vodě, slijeme, zakapeme olejem a promícháme.
- Tvaroh v misce smícháme se zakysanou smetanou, vejci, na kostičky nakrájenými rajčaty, solí, pepřem a nasekanými bylinkami.
- Tvarohovou směs vmícháme do uvařených, okapaných nudlí a směs vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Povrch poklademe plátky anglické slaniny.
- Pokrm zapékáme asi 20 minut.