Špagety zapékané s celerovou směsí

Ingredience


Celer bulvový 150 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej rostlinný 50 ml
Petržel 1 polévková lžíce
Salám měkký 100 g
Špagety 400 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na části oleje zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme mlékem. Za stálého míchání chvíli povaříme a potom přidáme část nastrouhaného sýru, na nudličky nakrájený celer, nadrobno nakrájený salám a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme.
  2. Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a omastíme trochou oleje. 1/3 špaget rozložíme na dno olejem vymazané remosky a pokryjeme polovinou připravené celerové směsi. Dáme další díl špaget, zbylou směs a na povrch rozložíme zbylé špagety. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.