Flíčky s čerstvými houbami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Nudle široké |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřové sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené čerstvé lesní houby, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okmínujeme. Houby podusíme doměkka.
- K měkkým houbám přimícháme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a ihned promícháme s houbovou směsí. Podle chuti ještě přisolíme a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem.
- Pokrm pečeme asi 25 minut, potom zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme dozlatova.