Flíčky s čerstvými houbami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Mléko plnotučné 100 ml
Nudle široké 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Vepřové sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené čerstvé lesní houby, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okmínujeme. Houby podusíme doměkka.
  2. K měkkým houbám přimícháme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku.
  3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a ihned promícháme s houbovou směsí. Podle chuti ještě přisolíme a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem.
  4. Pokrm pečeme asi 25 minut, potom zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme dozlatova.