Krůtí řízky zapečené s klobásou a sýrem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Klobása vepřová |
150 g |
Krůtí prsa |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam uzený 45% |
100 g |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí řízky nakrájené z prsou osolíme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme je na rozpáleném oleji dorůžova.
- Remosku na dně vymažeme olejem a poklademe kolečky oloupané cibule. Na cibuli položíme osmažené řízky a vše podlijeme trochou vývaru. Další vrstvu tvoří kolečka klobásy, která posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
- Pokrm zapékáme asi 30 minut, pokud je třeba, přikryjeme povrch alobalem.