Portobello na bílém víně

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Portobello 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nožičky hub odkrojíme a vnitřní část kloboučků vydlabeme lžičkou. Do kloboučků potom ostrým nožem nařízneme několik malých otvorů, do kterých seshora vložíme tenké plátky oloupaného česneku.
  2. Připravené houby restujeme na pánvi na rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany.
  3. Potom podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou 1 minutu.
  4. Nakonec houby posypeme nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a ještě jednou na pánvi obrátíme.
  5. Portobello při podávání přelijeme zbylým olejem z pánve.