Portobello na bílém víně
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Portobello |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nožičky hub odkrojíme a vnitřní část kloboučků vydlabeme lžičkou. Do kloboučků potom ostrým nožem nařízneme několik malých otvorů, do kterých seshora vložíme tenké plátky oloupaného česneku.
- Připravené houby restujeme na pánvi na rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany.
- Potom podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou 1 minutu.
- Nakonec houby posypeme nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a ještě jednou na pánvi obrátíme.
- Portobello při podávání přelijeme zbylým olejem z pánve.