Frgál s makovou náplní

Frgál s makovou náplní - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 40 g
drobenka 4 polévková lžíce
Droždí 10 g
Máslo 50 g
Mouka polohrubá 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Náplň maková 250 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 70 ml
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a 1 lžíci hladké mouky. Necháme asi 20 minut kynout kvásek.
  2. Potom přidáme změklé máslo, zbylou mouku, špetku soli a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 minut na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost dna remosky.
  4. Remosku vymažeme olejem a vyložíme připraveným těstem. Těsto potřeme náplní a posypeme drobenkou. Necháme chvíli kynout a potom upečeme.