Frgál s makovou náplní
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
drobenka |
4 polévková lžíce |
Droždí |
10 g |
Máslo |
50 g |
Mouka polohrubá |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Náplň maková |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
70 ml |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a 1 lžíci hladké mouky. Necháme asi 20 minut kynout kvásek.
- Potom přidáme změklé máslo, zbylou mouku, špetku soli a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 minut na teplém místě.
- Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost dna remosky.
- Remosku vymažeme olejem a vyložíme připraveným těstem. Těsto potřeme náplní a posypeme drobenkou. Necháme chvíli kynout a potom upečeme.