Koláček s jablky
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
125 g |
Cukr krystal |
1 polévková lžíce |
Jablka |
5 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
5 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka polohrubá |
200 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Tuk |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cukr a změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme žloutky, citronovou šťávu a ještě chvíli třeme. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto vložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch poklademe oloupanými, jádřinců zbavenými a na silnější plátky nakrájenými jablky. Posypeme krystalovým cukrem a upečeme.