Koláček s jablky

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 125 g
Cukr krystal 1 polévková lžíce
Jablka 5 ks
Kypřicí prášek do pečiva 5 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka polohrubá 200 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Tuk 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr a změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme žloutky, citronovou šťávu a ještě chvíli třeme. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Těsto vložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch poklademe oloupanými, jádřinců zbavenými a na silnější plátky nakrájenými jablky. Posypeme krystalovým cukrem a upečeme.