Vepřové roládky s mletým masem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 4 stroužek
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Majoránka 1 kávová lžička
Maso mleté - mix 400 g
Mléko polotučné 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová pečeně 400 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety vcelku nakrájíme na tenké plátky a mírně rozklepeme. Maso potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
  2. V míse smícháme mleté maso s mlékem, solí, prolisovaným česnekem (2 stroužky) a majoránkou. Směs rozdělíme na plátky kotlet a pevně zavineme. Každou roládku obalíme plátkem anglické slaniny.
  3. Připravené roládky urovnáme do remosky a podlijeme vodou. Mezi maso vsuneme snítky rozmarýnu a omytý, neoloupaný česnek.
  4. Pokrm pečeme přikrytý alobalem asi 40 minut, potom alobal odstraníme a ještě 20 minut dopékáme.