Vepřové roládky s mletým masem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
4 stroužek |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
400 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová pečeně |
400 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety vcelku nakrájíme na tenké plátky a mírně rozklepeme. Maso potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
- V míse smícháme mleté maso s mlékem, solí, prolisovaným česnekem (2 stroužky) a majoránkou. Směs rozdělíme na plátky kotlet a pevně zavineme. Každou roládku obalíme plátkem anglické slaniny.
- Připravené roládky urovnáme do remosky a podlijeme vodou. Mezi maso vsuneme snítky rozmarýnu a omytý, neoloupaný česnek.
- Pokrm pečeme přikrytý alobalem asi 40 minut, potom alobal odstraníme a ještě 20 minut dopékáme.