Kořeněný pečený bůček s cibulí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Vepřový bok |
600 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřový bůček upravíme na tvar obdélníku a po vlákně nakrojíme na plátky silné asi 1cm. Každý plátek zvlášť osolíme a okořeníme, proložíme nasekaným česnekem. Plátky potom složíme zpět do původního tvaru a svážeme provázkem.
- Připravené maso vložíme do sádlem vymazané remosky, podlijeme trochou vody a obložíme na čtvrtky nakrájenou cibulí.
- Pečeme pod alobalem asi 60 minut, potom alobal odstraníme a maso doměkka dopečeme.
- Hotový bůček krájíme napříč, podáváme teplý nebo studený.