Kořeněný pečený bůček s cibulí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Vepřový bok 600 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček upravíme na tvar obdélníku a po vlákně nakrojíme na plátky silné asi 1cm. Každý plátek zvlášť osolíme a okořeníme, proložíme nasekaným česnekem. Plátky potom složíme zpět do původního tvaru a svážeme provázkem.
  2. Připravené maso vložíme do sádlem vymazané remosky, podlijeme trochou vody a obložíme na čtvrtky nakrájenou cibulí.
  3. Pečeme pod alobalem asi 60 minut, potom alobal odstraníme a maso doměkka dopečeme.
  4. Hotový bůček krájíme napříč, podáváme teplý nebo studený.