Kuličky z mletého vepřového masa a jater
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Játra vepřová |
50 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso |
400 g |
Vepřové sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
250 ml |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mleté vepřové maso s mletými játry a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs dobře propracujeme.
- Navlhčenýma rukama tvarujeme z masové směsi větší kuličky, které urovnáme do sádlem vymazané remosky. Posypeme kmínem a pečeme asi 25 minut.
- Potom maso podlijeme trochou vody a dopečeme.