Kuličky z mletého vepřového masa a jater

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Játra vepřová 50 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Mléko polotučné 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso 400 g
Vepřové sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Voda pitná 250 ml
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mleté vepřové maso s mletými játry a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs dobře propracujeme.
  2. Navlhčenýma rukama tvarujeme z masové směsi větší kuličky, které urovnáme do sádlem vymazané remosky. Posypeme kmínem a pečeme asi 25 minut.
  3. Potom maso podlijeme trochou vody a dopečeme.