Sekaná pečená se zeleninou a smetanou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Klobása vepřová |
100 g |
Květák |
1 ks |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
300 g |
Mrkev |
3 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
Vývar zeleninový |
50 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý, na růžičky rozebraný květák a očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev povaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme a necháme okapat.
- Mleté maso smícháme s oloupanou, najemno nasekanou cibulí, nadrobno nakrájenou klobásou a nasekaným libečkem. Vše promícháme, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a spojíme vejci.
- Do tukem vymazané remosky vložíme polovinu povařené zeleninové směsi, na zeleninu položíme masovou směs a na ni zbylou zeleninu.
- Pokrm zapékáme asi 30 minut, potom zalijeme smetanou zředěnou trochou vývaru a dopečeme.