Sekaná pečená se zeleninou a smetanou

Ingredience


Cibule 2 ks
Klobása vepřová 100 g
Květák 1 ks
Libeček 1 polévková lžíce
Maso mleté - mix 300 g
Mrkev 3 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
Vývar zeleninový 50 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý, na růžičky rozebraný květák a očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev povaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme a necháme okapat.
  2. Mleté maso smícháme s oloupanou, najemno nasekanou cibulí, nadrobno nakrájenou klobásou a nasekaným libečkem. Vše promícháme, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a spojíme vejci.
  3. Do tukem vymazané remosky vložíme polovinu povařené zeleninové směsi, na zeleninu položíme masovou směs a na ni zbylou zeleninu.
  4. Pokrm zapékáme asi 30 minut, potom zalijeme smetanou zředěnou trochou vývaru a dopečeme.