Koložvárské kysané zelí
Ingredience
Bujón hovězí |
1 kostka |
Cibule |
1 ks |
Maso mleté - mix |
500 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
450 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na sádle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
- Ve 450ml vody s kostkou bujónu uvaříme rýži téměř doměkka.
- Kysané zelí překrájíme a krátce podusíme.
- Do remosky vyložené pečicím papírem urovnáme polovinu zelí i se šťávou. Na zelí rozložíme rýži, kterou přikryjeme podušeným mletým masem i se šťávou. Na maso rozložíme zbylou rýži a zakryjeme ji zbylým zelím.
- Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s mletou paprikou a špetkou soli.
- Pokrm pečeme asi 30 minut.