Koložvárské kysané zelí

Ingredience


Bujón hovězí 1 kostka
Cibule 1 ks
Maso mleté - mix 500 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Voda pitná 450 ml
Zakysaná smetana 150 g
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
  2. Ve 450ml vody s kostkou bujónu uvaříme rýži téměř doměkka.
  3. Kysané zelí překrájíme a krátce podusíme.
  4. Do remosky vyložené pečicím papírem urovnáme polovinu zelí i se šťávou. Na zelí rozložíme rýži, kterou přikryjeme podušeným mletým masem i se šťávou. Na maso rozložíme zbylou rýži a zakryjeme ji zbylým zelím.
  5. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s mletou paprikou a špetkou soli.
  6. Pokrm pečeme asi 30 minut.