Kuře po toskánsku
Ingredience
Kuře |
1200 g |
Smetana |
1 dl |
Sůl |
2 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Umyté kuře uvaříme v osolené vodě do měkka.
- Měkké kuře vykostíme a naskládáme do zapékací misky.
- Maso překryjeme vrstvou uvařených širokých nudlí, a přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek.
- Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě při teplotě 230°C až sýr zezlátne.