Bramboračka

Bramboračka - obrázek

Ingredience


Brambory 3 ks
Celer bulvový 0.25 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Houby sušené 2 polévková lžíce
Majoránka 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme 1,5l vody, rozšleháme a přivedeme k varu.
  2. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, kostičky oloupaných brambor a předem namočené houby. Vše vaříme doměkka.
  3. Nakonec polévku dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou. Vsypeme nasekanou petrželku a jen krátce povaříme.