Bramboračka
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby sušené |
2 polévková lžíce |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme 1,5l vody, rozšleháme a přivedeme k varu.
- Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, kostičky oloupaných brambor a předem namočené houby. Vše vaříme doměkka.
- Nakonec polévku dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou. Vsypeme nasekanou petrželku a jen krátce povaříme.