Jehněčí pilaf II

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 2 ks
Jehněčí maso 600 g
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rýže 300 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vývar jehněčí 750 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kousky a spolu s kolečky cibule a česnekem nakrájeným na plátky opečeme na oleji.
  2. Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka.
  3. Nakonec přidáme protlak, přisypeme rýži a zalijeme zbytkem vývaru.
  4. Dusíme, až je rýže měkká.