Jehněčí pilaf II
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí maso |
600 g |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rýže |
300 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vývar jehněčí |
750 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kousky a spolu s kolečky cibule a česnekem nakrájeným na plátky opečeme na oleji.
- Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka.
- Nakonec přidáme protlak, přisypeme rýži a zalijeme zbytkem vývaru.
- Dusíme, až je rýže měkká.