Rybízová buchta

Rybízová buchta - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 1 balení
Kypřicí prášek do pečiva 1 balení
Mléko polotučné 200 ml
Mouka polohrubá 350 g
Olej rostlinný 200 ml
Rybíz červený 400 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky chvíli třeme v míse s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vše promícháme.
  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého vešleháme moučkový cukr a zlehka vmícháme rybíz. Sníh potom zlehka naneseme na těsto.
  4. Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.