Rybízová buchta
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
1 balení |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 balení |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka polohrubá |
350 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Rybíz červený |
400 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Žloutky chvíli třeme v míse s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vše promícháme.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
- Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého vešleháme moučkový cukr a zlehka vmícháme rybíz. Sníh potom zlehka naneseme na těsto.
- Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.