Péřová buchta
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
200 g |
Cukr skořicový |
2 balení |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 balení |
Mléko polotučné |
1 l |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
2 balení |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V míse utřeme vejce s moučkovým cukrem. Přidáme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zamícháme a vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
- Z mléka, krupicového cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, který nalijeme na syrové těsto na plechu.
- Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.
- Po upečení ještě na teplý povrch moučníku rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji skořicovým cukrem.