Péřová buchta

Péřová buchta - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr moučkový 200 g
Cukr skořicový 2 balení
Kypřicí prášek do pečiva 1 balení
Mléko polotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká 200 g
Olej rostlinný 100 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 2 balení
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme vejce s moučkovým cukrem. Přidáme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zamícháme a vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
  2. Z mléka, krupicového cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, který nalijeme na syrové těsto na plechu.
  3. Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.
  4. Po upečení ještě na teplý povrch moučníku rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji skořicovým cukrem.